TÉMÁK, Kategóriák

Próbálja ki a következő természetes praktikákat lázcsillapításra!

598
HOZZÁSZÓLÁS:

Az egészségesen a testhőmérsékletünk, 37 fokos, reggel ettől kicsik alacsonyabb, este kicsit nagyobb. A hónaljban megmért testhőmérséklet, fél fokkal alacsonyabb, olyan 36-37 fok közötti szokott lenni, mint mondjuk a végbélben, ahol fél fokkal viszont magasabb, tehát 37,5 körüli. Az utóbbi inkább tükrözi test tényleges hőmérsékletét. Nem igazán fordul elő, a normális testhőmérséklettől fél fokos eltéréstől nagyobb. magas-laz-20

Láz vagy hőemelkedés?

A 37-37,5 celsius fokos értéket, hőemelkedésnek, a 37,5 celsius fok feletti testhőmérsékletet pedig már láznak hívjuk. A láz oka 10-ből 9 esetben gyulladás, melyet ugyan ilyen arányban izzadás, szomjazás és hidegrázás kísér, illetve a hőmérséklet további növekedésével, bőrpír és fejfájás is jelentkezik.

Amellett, hogy a folyadékveszteség jelentős, vele együtt tápanyagokat is veszít a szervezet, melyek a gyulladás következtében is gyorsabban égnek el. Mindezek ellenére, a lázat legtöbbször étvágytalanság kíséri. Amennyiben rövid ideig nem viszünk be tápanyagot a szervezetbe nem gond, olyan bélrendszeri események mellett, mint a hányás vagy a hasmenés, vízfogyasztás mellet, még előnyt is jelent, de hosszútávon mindenképpen veszélyes, láz esetén nem táplálkozni.

Galambleves

Szülések utáni lázra a népi gyógyászatban galambfiókákból főztek levest úgy, hogy a megpucolt galambot kétfelé hasították, kevés reszelt tésztával, egy karika karalábéval és kevés petrezselyemlevéllel megfőzték.

Legyezőfű

Nyirkos réteken, legelőkön, erdei patakok, árkok mentén élő növény, melynek megszárított virágos-leveles felső részéből 6-7 csipetnyit főztek fel régebben 1 liter vízben, majd napi 3-4 alkalommal fogyasztották 1-2 dl-t belőle. A tea izzasztó és vizelethajtó hatása is van. A legyezőfű hatóanyagai: glikozid, csersav, illóolaj, szalicil, aromás anyagok.

Bodza

A ritkás erdőkben, parlagon hagyott földeken, ligetekben, fasorokban, bozótosokban terem a bodza. Lázra a megszárított bodzalevélből 7-8 csipetnyit főzzünk fel 1 liter vízben, majd kétóránként 1-2 dl-t igyunk belőle. A teának vizelethajtó és izzasztó hatása is van. A bodza hatóanyagai: cseranyag, gyanta, szambucin-alkaloid, szambunigrin-kéksav, A provitamin.

Csarab, seprűvirág

A csarab, a Dunántúl nyugati hegyeiben, ritkás erdeiben, fenyvesekben, kiszáradó patakokban, lápokon, savanyú talajokon termő gyógynövény. A növény megszárított leveles, virágos-ágas törmelékéből 5-6 csipetnyit felfőzünk 1 liter vízben és naponta, a láz mértékétől függően óránként, igyunk belőle egy teáscsészényit. A lázcsillapítás mellet, a seprűvirág teája gyógyítja a húgyszerveket, tisztítja a vért és izzaszt is. A csarab hatóanyagai: arbutin, cseranyag, hidrochinon, egy alkaloida, falavonglikozida, enzim, zsír, fumársav, szaponin, keményítő, gumi, gyanta, eirkolin, nyálka, illóolaj.

Napraforgó

A napraforgó megszárított, élénksárga szirmait használhatjuk fel lázcsillapításra. 6-8 csipetnyit 1 liter vízben főzzünk fel. Napi 4-5 alkalommal igyunk 1-2 dl-t belőle. A napraforgó gyógyítja a magas vérnyomást, az idegekre egyaránt gyógyító hatással van. A napraforgó hatóanyagai: lutein, kolin, betain, karotin, kriptokszantin, kvercimeritlin flavonglikozida.

598
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]